fbpx
Navodnjavanje i zalijevanje iz GARDENE

Automatsko navodnjavanje i zalijevanje Ostavite komentar

Sustavi navodnjavanja i zalijevanja.

Navodnjavanje je najvažniji faktor rasta biljaka. Postoji nekoliko efikasnih načina zalijevanja a da pritom uštedite na vodi.

GARDENA Micro-Drip-System

Način navodnjavanja vrta
s uštedom vode.

GARDENA kap-po-kap sustav navodnjavanja ( tzv. micro-drip sustav ) je izvrsna ekološka metoda navodnjavanja, koja štedi vodu. Sustav dozira vodu kap po kap i dovodi je izravno do biljaka. Primjena sustava navodnjavanja kap po kap je raznovrsna te ga stoga možete upotrijebiti na balkonu, terasi, u voćnjaku, povrtnjaku i cvjetnjaku. Više o GARDENA kap po kap sustavu navodnjavanja pročitajte ovdje.

Posude za biljke

Kap po kak sustav omogućiti će Vam precizno navodnjavanje lončanica i korita za biljke pomoću kapaljki. Moći ćete upravljati protokom vode i neće biti curenja nakon zatvaranja slavine. Sustav je samoisprirujući.

Površine biljaka

Fleksibilno namještanje mlaznica za prskanje iz kap po kap sustava omogućuje idealno navodnjavanje tijekom kratkog vegetacijskog perioda biljaka u cvjetnim i povtnim gredicama.

Redovi biljaka

Micro-Drip-System za precizno navodnjavanje korijena s cijevima za navodnjavanje kap po kap. Kapaljke su samoispirujuće i slobodne od korijena zahvaljujući specijalnoj tehnologiji labirinta.

Quick and easy

Micro-Drip-System koristi patentiranu tehnologiju priključaka Quick & Easy koji omogućuje trajno nepropusne spojeve cijevi a po potrebi se lako odvajaju za brzo postavljanje i izmjene u sustavu.

Planiranjem Micro-Drip-Systema

Kako biste se lakše snašli pripremili smo Vam planer za sastavljanje kap po kap sustava za navodnjavanje s korak po korak objašnjenjem te s listom za kupovinu koje možete isprintati i isplanirati svoj kap po kap sustav za navodnjavanje i zalijevanje raznih površina.

Kap po kap sistem navodnjavanja uštedjeti će Vam vodu i vrijeme. – Što čekate? Pogledajte našu ponudu 

Cjevovod GARDENA

Jednostavan dovod vode

Međimurka BS, Ovlašteni GARDENA zastupnik i serviser za Hrvatsku

Voda poput električne energije iz utičnice

Cjevovod ispod zemlje za lakši pristup vodi u svim područjima Vašeg vrta.

Trebate pristup vodi na različitim mjestima oko kuće i vrta? Jeli Vam dosta odmotavanja i namotavanja dugačkog vrtnog crijeva? GARDENA cjevovod, trajno instaliran ispod zemlje je savršeno rješenje za vas. Jednostavno priključite Vaše crijevo na jedno od ukopanih GARDENA konektora u Vašem vrtu i imate vodu kad god i gdje god je to potrebno.

GARDENA, Sve za Vaš vrt na jednome mjestu.

Postavite i spremni ste

Spojite se na vodu u bilo kojem kutku Vašeg vrta

Trajno podzemno postavljeni cjevovod će učiniti Vaše svakodnevno zalijevanje i skrb o vrtu puno lakšim i fleksibilnijim. Jednom instalirani sustav je jednostavan za upotrebu i ima ugrađenu zaštitu od krhotina i mraza. Široki rub spojnih kutija sprječava rast trave u kućište.

Priključak za vodu

Priključci za vodu se mogu instalirati na bilo koje mjesto u Vašem vrtu u cilju opskrbe vodom. Priključak za crijevo može se jednostavno kliknuti na priključak za vodu, tako da se voda može koristiti za navodnjavanje ili čišćenje. Integrirani stop ventil sprječava vodu da curi čim odvojite crijevo.

Cijevi za spajanje

Cijevi za spajanje se polažu ispod zemlje. One su veza između ukopanih priključaka za vodu. Različite spojnice kao T komadi ili L komadi mogu se koristiti u kutnim dijelovima za mijenjanje smjera ili dodavanje nove cijevi.

Ispusni ventil

Ispusni ventili se koriste za odvod vode automatski prilikom isključivanja sustava. Kad je instaliran na najnižoj točki u sustavu cijevi, podzemna instalacija je zaštićena od smrzavanja.

Kutija za spajanje

Kutija za spajanje je podzemna veza s instaliranim sustavom cijevi. Povezana je na slavinu običnim crijevom (promjer 19 mm, 3/4 “).

Spiralno crijevo u kutiji

GARDENA Spiralno crijeva u Kutiji dolazi u kompletu s 10 metara spiralnog crijeva i mlaznicom. Nikakvo dodatno crijevo ne mora biti povezano, spiralno crijevo može se lako izvući i nestaje natrag u kutiju nakon upotrebe. Za uredno i praktično korištenje.

Slavina

GARDENA Slavinu možete postaviti nadzemno tako da vodu možete koristiti lako, bez saginjanja – kao iz slavine za vodu. Za jednostavnu i fleksibilnu uporabu, priključak za vodu je pod kutom i može se okretati.

Cjevovod GARDENA. Praktično i sigurno – Što čekate? Pogledajte našu ponudu 

GARDENA navodnjavanje za vrijeme godišnjeg odmora

Jednostavano navodnjavanje bez slavine

Za osobne biljke

Automatsko navodnjavanje do 36 lončanica.Idealno za vrijeme odlaska na odmor. Tri razdjelnika s različitim protokom vode i s po dvanaest izlaza za usklađeno, precizno dozirano navodnjavanje biljaka.

Za kutije za cvijeće

Automatsko navodnjavanje cvijeća u kutijama duljine do šest matara, s mogućnošću nadogradnje i proširenja. S priključkom senzora za štedljivo navodnjavanje.

Automatsko navodnjavanje za vrijeme godišnjeg odmora. Pogledajte ponudu 

GARDENA Sustavi raspršivača

Pogodno navodnjavanje travnjaka sa GARDENA Sprinklersystemom.

GARDENA Sprinklersystem je ugodan, pouzdan i jednostavan za ugradnju. U kombinaciji sa GARDENA cjevovodom postavljenim pod zemljom sustav za prskanje GARDENA navodnjavati će svaku površinu travnjaka sa spuštajućim raspršivaćima. Više o samome sustavu navodnjavanja možete saznati na ovome linku.

Spuštajući raspršivač

Za male i velike površine travnjaka, s jednostavnim prednostima proizvoda.

Primjer t200/380:

 • opušten odabir mlaznica bez ugradnje mlaznica
 • namještanje područja za raspršivanje bez alata
 • sigurno od vandalizma zahvaljujući funkciji Sektor-Memory

Spuštajući oscilirajući raspršivač OS 140

Inovacija raspršivanja kvadratnih i pravokutnih površina.

Fleksibilno prilagođavanje za površine od dva do 140m2. Namještanje protoka vode.

Posebno ravnomjerna raspodjela vode zbog šesnaest samoispirajućih preciznih mlaznica od mekane plastike.

Raspršivač za razne površine AquaCounter automatic

Navodnjavanje pokriva sve neravnomjerno oblikovane površine travnjaka zahvaljujući pedeset različitih mogućnosti za namještanje oblika i dometa mlaza.

Patentirana tehnologija brzog priključka Quick & Easy

Veliki broj kombinacija različitih dijelova sustava omogućuje fleksibilno postavljanje na najrazličitijim površinama.

 • Postavljanje i izvlačenje cijevi pomoću navijanja priključnih dijelova za 140°
 • Zaštita od smrzavanja kroz ispušni ventil
 • Otpornost na vremenske uvjete i UV zrake

Put ka savršenom travnjaku.

Savršeno ako ste umorni od zalijevanja travnjaka ručno ili samo želite više slobodnog vremena u Vašem životu.

Planer sustava za raspršivanje

Zahtjevi vašeg sustava za navodnjavanje mogu biti veći nego količina vode koju Vaš priključak za vodu dostavlja. Stoga prije ugradnje i stavljanja u pogon najprije trebate plan za navodnjavanje, kojim se u obzir uzimaju okolnosti u Vašem vrtu. Preuzmite planer koji će Vas navoditi korak po korak do Vašeg sustava za navodnjavanje, a listu za kupnju dati će Vam popis potrebnih dijelova i olakšati samu kupnju.

Računala za navodnjavanje GARDENA

Kompletan asortiman za automatsko navodnjavanje

Računalo za zalijevanje

Fleksibilno, zgodno i intuitivno upravljanje za više slobodnog vremena u vrtu

Računala za navodnjavanje GARDENA spajaju se izravno na slavinu. U skladu s programiranjem preuzimaju automatsko navodnjavanje vrta.

Računala za navodnjavanje GARDENA su svestrana, fleksibilna i jednostavna za rukovanje koja će Vam uštedjeti novac i vrijeme. Računala za navodnjavanje osmišljena su kako bi se automatizirao rad raspršivača, Micro-Drip-Systema ili sustava za prskanje. Ovisno o modelu mogu se koristiti za različite uvjete u vrtu – od jednog do šest područja navodnjavanja.

GARDENA računala za navodnjavanje iznimno su prilagođena korisniku zahvaljujući intuitivnom upravljanju i LCD pokazatelju ( art. br. 1169 nema ) svih programskih podataka.

Classic – za početnike

Uobićajene mogućnosti programiranja.

Pregledan LCD zaslon (ne art. 1169) i lako razumljivo rukovanje.

Modeli Classic:

 • sat za navodnjavanje
 • EasyControl
 • FlexControl

Comfort – za zahtjevne

Različite mogućnosti programiranja

Velik, pregledan LCD zaslon.

Na raspolaganju stoje modeli za jedno ili dva različita područja u vrtu.

Modeli Comfort:

 • SelectControl – promjenjive postavke programa za pet tipičnih područja u vrtu pomažu korisniku
 • MultiControl
 • MultiControl duo

Premium – za stručnjake

Individualne mogućnosti programiranja sa šest programa za navodnjavanje.

Pokretni tekst s odabirom jezika objašnjava svaki korak programiranja.

Vrhunski model sa solarnim panelom za energetski samodostatan rad.

U kombinaciji s razdjelnikom vode automatic moguće navodnjavati do šest različitih područja u vrtu jedno za drugim.

Modeli Premium:

 • MasterControl
 • MasterControl Solar

Pribor za računala za navodnjavanje

Tehnologija senzora za uštedu vode

Na svaki sustav za upravljanje navodnjavanjem moguće je priključiti senzor za kišu i vlažnost tla GARDENA (ne na art. br. 1169). Senzor prekida ili sprječava automatsko navodnjavanje kod dovoljne vlažnosti tla i kiše.

Upravljanje sa šest različitih područja

Potpuno automatsko upravljanje od dviju do šest priključnih naprava. Idealno u situaciji različitih potreba za vodom pojedinih područja u vrtu ili ako količina vode nije dovoljna za istovremeni rad svih priključnih naprava. Navodnjavanje područja u vrtu prema zadanom redoslijedu u skladu s programiranjem računala za navodnjavanje. Izlaze koji se ne koriste preko poluge za prilagođavanje moguće je jednostavno zatvoriti.

Automatizirajte zalijevanje i navodnjavanje uz štednju vode s tehnologijom senzora. Pogledajte ponudu 

Sustav višekanalnog upravljanja GARDENA

Kompletna ponuda na području automatskog upravljanja sustavima za navodnjavanje

Sustav višekanalnog upravljanja GARDENA idealan je za uvjete kada količina vode nije dovoljna za istovremeni rad cjelokupnog sustava za navodnjavanje ili kad u pojedinim područjima vrta postoje različite potrebe za vodom.

 • Upravljanje ventilima moguće s priključkom na struju ili bez njega – rad na baterije ili na struju od 230V
 • Protok vode se otvara i zatvara automatski
 • Moguće namjestiti više neovisnih programa o ventilu za navodnjavanje
 • Jednostavno programiranje pomoću uputa
 • Priključak senzora za uštedu vode pri navodnjavanju. Senzori za kišu i vlažnost tla kod dovoljne vlažnosti tla ili kiše sprječavaju ili prekidaju navodnjavanje.

Za upravljanje ventilima putem kabela

Preko sustava za navodnjavanje pričvršćenog na zid, na slici iznad pod brojem jedan, izravno putem kabela ventili, pod brojem dva na slici, dobivaju impuls kad je potrebno otvoriti ili zatvoriti protok vode. Pritom je moguće potpuno automatski kontrolirati do dvanaest ventila za navodnjavanje od 24 V.

Za decentralizirano upravljanje ventilima bez kabela

Preko mobilne jedinice za programiranje, nalazi se pod brojem jedan na slici iznad, moguće je programirati upravljačke jedinice (na slici pod brojem dva), koje zatim postavljaju na ventile za navodnjavanje koji se nalaze na slici gore pod brojem tri. U skladu s unesenim podacima otvaraju ili zatvaraju protok vode. Sve funkcionira bez kabela – pomoću baterije – pri čemu je broj ventila za navodnjavanje od 9 V, kojima se upravlja, neograničen.

Automatizirajte navodnjavanje uz GARDENA višekanalni sustav. Pogledajte ponudu 

Kontakt

Imate pitanje? Pitajte.

New Field

6 + 4 =

Povežimo se.

facebookinstagramgoogle plusyoutubeISSUU

Limitirana Ponuda

Iskoristite 15% popusta.

Nudimo Vam 15% popusta na sve proizvode “Kap po kap” GARDENA sustava iz Vaše košarice. Odaberite sve što Vam je potrebno za optimalno navodnjavanje iz našeg online “Kap pa kap” GARDENA asortimana i prilikom plaćanja upotrijebite kupon kod “akcijavrt”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vremenski rok je potrošen. Ponovno unesite CAPTCHA vrijednost.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pin It on Pinterest