fbpx
Kamin idealno rješenje za grijanje-feautured-image

Kamin – idealno rješenje za grijanje Ostavite komentar

Kamin idealno rješenje za grijanje
18
TRAVANJ, 2017.
Kamini
Drva
Grijanje
Ako ne želite imati velike troškove grijanja, potrebno je investirati u pravilan odabir vrste sustava grijanja. Kakav ćete sustav odabrati naravno ovisi o Vama raspoloživim energentima ali i obliku stambenog objekta u kojem obitavate.
Još jedna sezona grijanja bliži se kraju i kako to biva većina nas raduje se dolasku toplijih dana i u potpunosti zanemaruje činjenicu da je upravo baš sada najbolje vrijeme za pripremu za novu sezonu, ponajviše ako se grijete na drvo. Većina stručnjaka, čijem mišljenju se priklanja i Međimurki BS, preporuča ugradnju sustava za grijanje baziranog na biomasi i drvu. Loženje na drva najstariji je i najčešći način na koji su ljudi navikli dobivati toplinsku energiju, a kad uzmete u obzir i činjenicu o sve većim cijenama osnovnih fosilnih goriva zahvaljujući sveprisutnoj svjetskoj ekonomskoj krizi i saznanjima o mogućim iscrpljenjima izvora ovih energenata, te da će zbog toga u narednih nekoliko godina plin, lož ulje i struja dodatno poskupjeti, dok se neko ozbiljnije povećanje cijene drva ne očekuje, tad je grijanje na drva najbolji odabir. Uzmete li u obzir i to da su u zadnjih nekoliko godina u Europi cijene peleta i drveta najstabilnije, u odnosu na sva ostala goriva, svakako bi trebali razmišljati o ugradnji kamina.
Kratki – za toplinu vašeg doma.
Generalni zastupnik za Hrvatsku Međimurka BS
Korištenjem drva kao primarnim oblikom grijanja Vaših domova pridonosite i zaštiti okoliša, jer korištenjem fosilnih goriva prisutne su štetne nuspojave koje nastaju prilikom izgaranja, te predstavljaju ozbiljnu prijetnju održanju prirodne ravnoteže na Zemlji. Dobro osmišljeno obnavljanje šumskih površina je održivi izvor toplinske energije koja svojim oslobađanjem prilikom izgaranja ne povećava emisiju CO2 u atmosferi obzirom da je ista količina CO2 potrebna za ponovni rast jednake količine drvene biomase.
“Uza sve navedeno, drvena biomasa, od čega je drvo najraširenije, jedini je 100% obnovljiv i ekonomski najisplativiji izvor toplinske energije.”
Iz svega gore navedenonog jednostavno je izvesti zaključak kako je kaminski sustav grijanja, bilo klasičan ili moderan, zatvoren ili otvoren te uz mogućnost spajanja na centralno grijanje, trenutno najisplativija investicija.
Kratki u ponudi ima i kaminske umetke za centralno.
Generalni zastupnik za Hrvatsku Međimurka BS

Suvremeni ili tradicionalni kamin ?

 

Kamin će Vašem domu pružiti prepoznatljivi topli ugođaj i dati profinjeni estetski naglasak prostoru, a s obzirom na Vaše želje i potrebe možete se odlučiti za klasičan tip kamina ili pak suvremeni tip kamina. Današnje visoke tehnologije suvremenih ložišta (kaminskih uložaka) na drva jamče učinkovito izgaranje drva, uz jednostavan i moderan dizajn za impresivan dojam u interijeru, a također Vam nudi i opciju centralnog grijanja.

Kamini za centralno grijanje sadrže ugradbeno ložište na drva s kotlom za zagrijavanje vode. Temperatura koja se razvija u ložištu, prenosi se cirkulacijom vode kroz cijevi novog ili postojećeg sustava centralnog grijanja do radijatora postavljenih u stambenim prostorijama. Na taj način omogućeno je zagrijavanje cijelog prostora Vašeg doma. Međimurka BS nudi široku mogućnost odabira kaminski uložaka renomirane europske tvrtke Kratki koje je moguće ugraditi u kamin željenog dizajna i uskladiti materijal obloge s interijerom Vašeg doma te na taj način usklađujete funkcionalnost s estetikom gdje onda taj kamin postaje centralna vizualna točka Vašeg prostora.

Kratki ložišta koja koriste drva kao gorivo u pravilu razvijaju snagu grijanja od nominalno 7-17 kW do maksimalnih 25-30 kW te mogu optimalno zagrijati prostor od 150-250 m3. To ovisi o modelu ložišta koja se međusobno razlikuju po veličini, težini (a time i po snazi), broju vrata, načinu otvaranja vrata (lateralno ili podizanjem – guillotine sistem), izvedbi (prirodno strujanje toplog zraka ili ugrađeni ventilatori) i naravno da, sukladno s time, cijena ložišta ovisi o njegovim karakteristikama, te se kreće od cca. 4000,00 kn na više. Više o pojedinačnim kaminskim ulošcima/ložištima možete pogledati i u našoj web trgovini, a također možete preuzeti i katalog sa svim kaminskim ulošcima i njihovim karakteristikamana linku ispod:
Kratki posjeduje modernu proizvodnu tehnologiju koja je izrazito napredna i redovito proširivana i ažurirana novim strojevima kao što su laserski strojevi za rezanje, CNC strojevi za savijanje i robotske zavarivačke jedinice.”
Dakle, ako želite u svoj dom ugraditi kamin, tvrtka Kratki i Međimurka BS, koja je postala generalni zastupnik Kratki kaminskih uložaka za Hrvatsku, rado će Vam pomoći pri odabiru željenog kaminskog umetka. Savjetovanje sa stručnjacima od samog početka može Vam uštediti vrijeme i novac. Korisni savjeti pomoći će Vam u kupnji proizvod koji odgovara Vašim potrebama i životnom prostoru i stoga nas svakako kontaktirajte prije no što odlučite u svoj dom postaviti kamin.

Zašto grijanje na drva?

Drvo je:

 • najjeftiniji energent
 • ekološko prihvatljivo (CO2 neutralno)
 • 100 % obnovljiva sirovina
 • sigurno za upotrebu
 • lako upotrebljavati i instalirati uređaj – bez potrebe za dodatnim mrežnim priključcima
 • lako skladištiti, bezopasno za kućanstvo i okoliš
 • domaći energent, neovisan o stanju na svjetskom tržištu

Grijanje s Kratki umetkom jeftinije je od:

 • Grijanja prirodnim plinom 33% 33%
 • Grijanja loživim uljem 51% 51%
 • Grijanja UNP plinom 73% 73%
 • Grijanja el. energijom 77% 77%
Tražite idealno rješenje za grijanje? Pogledajte ponudu kamina i peći 
Želite li primati obavijesti poput ove?
Pribilježite se na naš Newsletter.
KAMINI
Toplina i dizajn
Sigurnost i funkcionalnost
PEĆI
Klasična rješenja
Izdržljiv materijal
BIO KAMINI
Vrlo jednostavni za postaviti
Praktični za korištenje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vremenski rok je potrošen. Ponovno unesite CAPTCHA vrijednost.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pin It on Pinterest