Moderne sobne peći na drva

MeđimurkaBS
Sve na jednom mjestu
Najstariji i najčešći način dobivanja topline je grijanje na drva. Osim što je drvo tradicionalan i ekonomičan izvor energije, također je i ekološki prihvatljiv te potpuno obnovljiv za razliku od recimo zemnog plina ili loživog ulja.
Izgaranje velikih količina fosilnih goriva pridonosi štetnim nuspojavama – emisija sumpora i CO2 u atmosferu. Svojim izgaranjem drvo ne pridonosi povećanju emisije CO2 u atmosferu, jer drvo pri rastu potroši onoliko ugljičnog dioksida koliko ga i otpusti kod izgaranja, te kod izgaranja nema sumpora. Najjeftiniji je domaći energent koji ne ovisi o svjetskom tržištu i jednostavno ga je obnoviti u ciklusu od 4-15 godina (ovisi o vrsti drveta). Iako će nam zauzimati ponešto prostora, lako ga je spremiti i skladištiti te je bezopasan za kućanstva i okoliš. Kako bi od drveta dobili što veću ogrjevnu vrijednost, potrebno ga je osušiti. Za neke vrste drva se kaže da su “kaloričnije” od drugih, no energetska vrijednost zapravo više ovisi o količini vlage drva nego o njegovoj vrsti. Dok prosječno drvo ima do 60% vlage sa oko 2kWh/kg ogrjevne vrijednosti, prirodno sušeno drvo (sušeno oko 18 mjeseci) sa oko 20% vlage ima mnogo veću iskoristivost (do 4kWh/kg).
Sobne peći na drva lako su dostupne, vrlo jednostavne za instalirati i jednostavno ih je održavati.
Odlukom grijanja na drvenu biomasu, potrebno je pronaći i prigodan proizvod. Na našim tržištima možete vidjeti veliku ponudu raznih vrsta kamina i peći, među kojima mi ističemo kamine i peći renomirane poljske tvrtke Kratki. Sobne peći na drva lako su dostupne, vrlo jednostavne za instalirati i jednostavno ih je održavati. Kratki moderne sobne peći na drva uklapaju se u svaki inerijer, ekonomične su, elegantnog izgleda te smo sigurni da ćete pronaći idealan izbor za svoje potrebe.
Tvrtka Kratki proizvodi moderne sobne peći na drva raznih dimenzija i jačina, a koje još dugo nakon gašenja vatre zadržavaju toplinu. Na taj način je smanjena i sama potrošnja drva.
Kako bi lakše pronašli peć za Vaš prostor, možete približno izračunati koliko je za taj prostor potrebno topline. Ukupan obujam prostorije koju kanite zagrijavati (koji dobijete pomnožite li dužinu, visinu i širinu iste) podijelite sa 13. Rezultat je okviran broj kilovata koji je preporučen  za zagrijavanje te prostorije. Problem kod odabira manje i slabije peći nego što je potrebna, je da neće moći ugrijati prostor čak i ako se troše velike količine drva. Isto tako odaberete li prejaku peć, prostor se može previše ugrijati, do neugode. Osim veličine prostora, kod izbora prikladne sobne peći na drva, tu su i ostali čimbenici kao – izolacija prostorije, vrsta korištene drvene biomase i drugi. Tvrtka Kratki proizvodi moderne sobne peći na drva raznih dimenzija i jačina, a koje još dugo nakon gašenja vatre zadržavaju toplinu. Na taj način je smanjena i sama potrošnja drva.  Nešto više o tvrtci Kratki pročitajte ovdje: Kratki – renomirani europski proizvođač kamina i peći.
Sobne peći na drva uklapaju se u svaki inerijer, ekonomične su, moderne i elegantnog izgleda.
Uz mnoge pogodnosti i prednosti peći na drva, potrebno je obratiti pažnju i na neke nedostatke. Osim što je potreban prostor za skladištenje drva, peći je neophodan i dimnjak. Veliki broj nezgoda i požara nastaje upravo zbog neodgovarajućih dimnjaka ili neredovnog čišćenja. Za vrijeme sezone grijanja redovito čistite peć od gareži, a za čišćenje i provjeru dimnjaka pozovite dimnjačara. Idealno bi bilo da dimnjak čistite jednom po sezoni, ili jednom godišnje.

Ako pak niste ljubitelj grijanja na drva i više preferirate grijanje na plin tvrtka Kratki u svojoj ponudi nudi i peći na plin te pelete.

Kratki sobne peći na drva su modernog izgleda, energetski učinkovite, ekonomične i lake za održavanje. Uz pravilnu upotrebu, grijat će Vas još mnogo godina i u hladnim danima održavati Vaš prostor ugodno toplim.  Želite li saznati više informacija o pećima tvrtke Kratki, pročitajte naš članak Kratki peći.
Zanimaju Vas lijepe peći na drva? Pogledajte ponudu 
Želite li primati obavijesti poput ove? Pribilježite se na naš Newsletter.

Povežimo se.

facebookinstagramgoogle plusyoutubeISSUU
Posjetite nas

NAŠA ADRESA

Trg Republike 6, 40 000 Čakovec, Hrvatska. Nazovite nas

TELEFON

Tel.: +385 (0)40 312 950 Mob.: +385 (0)98 460. Za vrijeme

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak-Petak: 8:00 – 20:00 Subota: 08:00 – 13:00

KONTAKTIRAJTE NAS

New Field

1 + 2 =