Savršen travnjak uz umjetnu travu

Želite da vaš travnjak izgleda savršeno poput onih s nogometnh ili golf terena? Da bi travnjak izgledao savršeno potrebno je mnogo pažnje i vremena, naravno ako pričamo o pravoj zelenoj travi. Uzmete li u obzir umjetne trave Vaš travnjak, zelena terasa ili balkon izgledati će savršeno i to bez redovite košnje, zaljevanja i ostalih poslova koji su potrebni za održavanje zelenih površina.

100% sigurno

Osnovne karakteristike i prednosti umjetne trave Velika prednost umjetne trave je njezina mogućnost beskonačnog oblikovanja pa je tako danas već možte pronaći i u obliku ukrasnih slova gdje tvrtke s njome ispišu ime na zidu ili pak izrade čitav logotip kompanije. Kako nebiste mislili da je sve pre savršeno da bi bilo istinito, umjetne trave imaju i jednu manu a to je činjenica da zadržavaju toplinu i može biti previše vrela za vaša stopala tijekom ljeta.

Minimalno održavanje

Umjetne trave nemaju gotovo nikakvu potrebu za održavanjem. Potrebno je povremeno čišćenje i dezinfekcija ovisno o načinu korištenja.

Univerzalna upotreba

Umjetna trava prikladna je i za interijere kao i za eksterijere pa je stoga njezina primjena ograničena samo Vašom maštom i kreativnošću.

Kvalitetan proizvod

Umjetna trava izrađena je od neškodljivih i reciklirajućih materijala što je čini sigurnim proizvodom.

Multifunkcionalnost

Podobna je za sportske aktivnosti, igrališta, javne prostore, krajobraze, hotelske i rezidencijalnnei objekte.

Izdržljivost

Umjetna trava Izdržljiva je na ekstremno korištenje i ne haba se olako. Tijekom određenog razdoblja, mogu se pojaviti znakovi trošenja u obliku ulegnuća ili spljoštenih vlakana.

Jednostavno postavljanje

Sam projekt postavljanja umjetne trave vrlo je lagan i ako imate malo slobodnog vremena možete je postaviti i sami.

Suho i čisto

Uvijek čista i suha, nema upijajuća svojstva. Ne privlači insekte, kućne ljubimce i ne izaziva alergijske reakcije.

Fleksibilnost

Umjetna trava ima izvanredna anti-traumatska svojstva. Ne mijenja svojstva ni na minus 20 °C stupnjeva.

Odlična opcija

Savršeno održavane zelene površine sve su češći primjer u našim susjedstvima, no u večni slućajeva ispostavi se da ti travnjaci niču uz pomoć umjetnih trava. Umjetna trava je najbolja opcija za sve one vlasnike kuća koji žele izgled travnjaka, bez mučenja i održavanja. Umjetna trava se vrlo lako postavlja, a krajnji rezultat je nešto zaista predivno, sa osvježavajućim izgledom.

Umjetna zelena trava

Umjetna trava od polipropilena s dnom od lateksa. Niska debljina (otprilike 8 mm), pogodna za terase i rubove bazena. Nije potrebno održavanje. Također je idealno za igrališta i izložbene prostore, jer smanjena debljina limitira širenje površine.

Umjetna Wembley trava

Umjetna Wembley trava od polipropilena s dnom od lateksa. Umjetna trava Wmbley debljine otprilike 15 mm, pogodna za terase i rubove bazena.Nije potrebno održavanje. Također je idealno za igrališta i izložbene prostore.

Umjetna trava San Siro

Jednostavno se može prikrojiti na željenu površinu. Umjetna trava San Siro izrađena je od polipropilena s dnom od lateksa. Srednje debljine (oko 20 mm), pogodne za terase i rubove bazena. Nije potrebno održavanje. Također idealna za igraonice ili izložbene tribine.

Umjetna trava Maracana

Travnjak kao na Maracani Umjetna trava Maracana izrađena je od polipropilena s dnom od lateksa. Srednje debljine (oko 25 mm), pogodne za terase i rubove bazena. Nije potrebno održavanje. Također idealna za igraonice ili izložbene tribine.

Umjetna trava Stadium

Savršeni elementi umjetnog ukrašavanja Umjetna trava Stadium razlikuje se od drugih umjetnih trava zbog veće debljine (oko 30 mm), a namjenjena je za veće prostore. Savršeno za stambene prostore i za barove, javne prostore i sobe.

Umjetni travnjak

Travnjak kao na Maracani Umjetni travnjak razlikuje se od trave zbog veće debljine (oko 35 mm), a namjenjen je za veće prostore. Savršeno za stambene prostore i za barove, javne prostore i sobe.

” Prostor dodatno dobiva na atraktivnosti…

Umjetna trava izrađuje se od plastike vrste polimera, materijala koji se dodatno kombinira s popunom od pijeska ili gume, sve ovisi o željenom stupnja mekoće. Umjetna trava prvi puta predstavljena je javnosti 1964. godine i bila je predviđena isključivo kao podloga za pokrivene sportske terene.
Međimurka BS, Sve na jednome mjestu

ČPP

Umjetna trava kao dekorativni element? Umjetna trava sve se više koristi i za uređenje okućnica kuća, vila i stanova za iznajmljivanje, a također se koristi i za terase obzirom umjetna trava zaista izgleda poput prirodne trave.

Da li je sigurna i zdrava?

Izrađena je studija i sprovedeno je više od 50 istraživanja gdje su rezultati pokazali da ne postoji nikakva opasnost za zdravlje onih koji umjetnu travu koriste kao podlogu za rekreaciju i sport.

Kako se postavlja umjetna trava?

Postoje profesionalci koji mogu obaviti cijeli taj posao za vas, pa čak i urediti cijelo vaše dvorište, ali ako imate malo slobodnog vremena i volje, ovo je uradi sam projekt koji je vrlo lagan. Ako uklanjate zdrav travnjak, znajte da ćete imati dosta posla. Ako vaš travnjak u lošem stanju i nema mu spasa, morate ukloniti svu travu i izravnati zemljište.

Koji je vijek trajanja umjetne trave?

Naime, zbog svog sastava koji je u potpunosti od umjetnih materijala izgled umjetne trave, kroz gotovo čitav vijek trajanja, se ne mijenja, a uz pravilno održavanje, vijek trajanja umjetne trave biti će od osam do deset godina.

Kako se umjetna trava održava?

Umjetnu travu možete održavati poput tepiha ili tepisona. Ako je često koristite dovoljno je jednostavno lagano usisavanje, a ako imate kućne ljubimce koji vrše nuždu  na umjetnoj travi, travu je dovoljno povremeno isprskati crijevom kako biste je očistili.

Što je s korovom ispod tepiha umjetne trave?

Za korov možete kupiti tkaninu koja kontrolira korov, točnije sprječava njihovo izrastanje i stvaranje neravnina na vašem travnjaku.

Da li je umjetna trava isplativa investicija?

Svojim današnjim formama, uz stalni napredak tehnologije, površine pokrivene umjetnom travom se izuzetno teško razlikuju od prirodnih travnjaka. Uzmite u obzir da ne trebate zalijevati, kositi, dohranjivati i gnojiti, a tu je i održavanje motornih ljubimaca i vrijeme koje potrošite u košnji, tad je računica jasna i umjetna trava i travnjaci svakako se isplate.

Dosta sa zalijevanjem!

Umjetni travnjaci imaju veliku prednost naspram prirodnih travnjaka a na prvome mjestu je ušteda vode. Umjetni travnjak ne traži zalijevanje bilo kakve vrste, kao ni redovito održavanje poput košnje, gnojidbe ili tretmana herbicidima.

Djeluje opuštajuće

Smirujućeg efekt zelene boje i dojam prirodnog zelenila čini umjetnu travu prikladnom za korištenje u hoteljerstvu kao ophod unutrašnjih bazena gdje se postiže dojam prirodnog zelenila i pojačali dojam opuštanja.

Spremni za umjetnu travu?

Javite se, ili naručite svoj zeleni travnjak
Želite li primati obavijesti poput ove? Pribilježite se na naš Newsletter.

Umjetne ograde

Idealno, brzo i jeftino rješenje za ukrašavanje. Promijenite izgled običnih, oronulih i starih građevina u oku ugodne objekte koji neće trebati nikakvo dodatno održavanje.

Povežimo se.

facebookinstagramgoogle plusyoutubeISSUU
NJEGA VRTA
Sve za vrt na jednome mjestu
SYSTEM
Original GARDENA System
AUTOMATIZACIJA
Automatsko navodnjavanje i zalijevanje