Uređenje i njega vrta u ožujku
Ožujak u vrtu
MeđimurkaBS

Stigao nam je ožujak, a s njime polako ali sigurno stiže i proljeće. Sunce se polako počinje probijati kroz guste oblake. No iako stižu topliji dani, nemojte još žuriti sa sjetvom u vrtu.

Moguće da je početkom ožujka veći dio tla još poprilično hladno te je svakako moguća promjena vremena i pokoji mraz. 
Čak i u slučaju da snijega nije ni bilo te se zareda nekoliko toplijih dana, sasvim je moguće da padne još poneka pahulja ili puno kiše, a što može umanjiti klijavost posijanog sjemenjaMožete posijati manje količine, dovoljne za ranu berbu, a ostatak ostavite za sjetvu dok se tlo povoljno zagrije. 
Provjerite kako napreduju sadnice koje ste posijali u zatvorenom, a u slučaju da niste stigli još je uvijek dovoljno vremena da to učinite.

Pobrinite se za sadnice i pripremite za sadnju u vrtu.
Sve na jednom mjestu. MeđimurkaBS
Presadnice koje uzgajate u zaštićenom prostoru redovito zalijevajte i prozračivajte, a u slučaju iznimno hladnih noći možete ih dodatno zaštiti kartonom ili prenijeti u topliji prostor.
Paprike, patliđani, feferoni, celeri ili tikve, a posebno rajčice su spremne za sjetvu u zatvorenom za vrijeme ožujka. Također ako želite da čim prije počnu cvasti, posadite trajnice i cvijeće kojemu treba više vremena da naraste
“Iako stižu topliji dani, nemojte još žuriti sa sjetvom u vrtu.”

Nakon što se tlo malo ugrije, potrebno počistiti i krenuti s pripremom zemlje za sjetvu. Okopajte i pognojite kompostom. Nakon cvatnje orežite grmlje koje rano cvate. Ako imate maline ili kupine njih također treba orezati i ukloniti prošlogodišnje suhe bivše rodne grane, te skratiti nove izdanke.
Ukoliko uspijete pripremiti tlo i spremni ste za sjetvu vani, možete započeti sa peršinom i špinatom kojima nije potrebno toplo tlo da bi uspjeli. Za ranu berbu također možete posijati salatu, grašak i rukolu.
Proljetni češnjak i luk sade se poprilično rano, tako da je ožujak savršeno vrijeme za njihovu sadnju, a sa sadnjom krumpira možete započeti od sredine ožujka na dalje.

Brinite za Vaše sadnice.
MeđimurkaBS
Ne stigne li, ili jednostavno vrijeme ne dopušta da obavite sjetvu i sadnju vani, ne brinite… Vrtlarska sezona tek započinje, a sve to stignete i u travnju sa jednako dobrim, ako ne i boljim, rezultatima.
Kućno bilje polako prestaje mirovati pa mu je ponovno potrebno redovitije zalijevanje i prihranjivanje. Trava počinje rasti tako da, imate li raskošan travnjak, moguće je da ćete krajem mjeseca obavljati i prvu košnju. Želite li da Vaš travnjak bude savršeno njegovan, no isto tako imate druge radove u planu – dopustite da se za travu brine robotska kosilica! 
Olakšajte si posao u vrtu i pronađite svoj odgovarajući stroj – od kosilica do kopačica, provjerite našu ponudu vrtnih strojeva. Kraj ožujka donosi nam i novo godišnje doba. Njegovi vjesnici niču i uživaju u proljetnom suncu koje sve kasnije zalazi. Uživajte u bujanju prirode oko sebe i pripremite za novu nadolazeću radišnu vrtlarsku sezonu.
Želite li primati obavijesti poput ove?
Pribilježite se na naš Newsletter.

Povežimo se.

facebookinstagramyoutubeISSUU

ROBOTSKE KOSILICE
Savršeno održavanje trave
bez imalo truda
MALI VRTNI ALAT
Odličan za velike i male poslove
u svakom vrtu
VAZDAZELENO
Dekorativno, praktično i ekonomično
rješenje za zelenu ogradu