BAL EKO 18 uređaj je najnovije generacije koji omogućuje potpuno automatsko izgaranje čistog goriva poput peleta. Uređaj s ECODESIGN i certifikatima 5-tog razreda.

Učinkovitost – moderna tehnološka rješenja i visokokvalitetni materijali predstavljaju visoku učinkovitost procesa izgaranja i učinkovitost uređaja do 92%.

29.682,00kn s PDV-om

Dostupno uz narudžbu

Usporedi

Oznake: ,

Opis

BAL EKO 18 uređaj je najnovije generacije koji omogućuje potpuno automatsko izgaranje čistog goriva poput peleta. Moderna rješenja, kao što su intuitivni kontroler s dodirnim zaslonom, plamenik koji se čisti i ispušni ventilator, umanjuju potrebu za servisom uređaja. Ovaj uređaj ima ECODESIGN i certifikate 5-tog razreda.

Peletni kotao/bojler C.O. BAL EKO je uređaj najnovije generacije koji omogućuje potpuno automatsko izgaranje obnovljivog i čistog goriva poput peleta. Opremljen je intuitivnim regulatorom s dodirnim zaslonom koji omogućuje upravljanje s do četiri crpke, ventilom za miješanje i sustavom za paljenje goriva. Dodatna funkcija koja omogućava povezivanje daljinskog upravljačkog modula uređaja. Moderna rješenja, uključujući i samočistivi gorionik za pelete ili ventilator za ispuh, umanjuju potrebu za upravljanjem kotlom.

Izmjenjivač topline izrađen je od najboljeg visokokvalitetnog čelika debljine 5 mm, a katalitička keramika osigurava učinkovit proces izgaranja.

Sva gore navedena rješenja utječu na vrlo visoku učinkovitost uređaja do 90%.

Kotao BAL EKO ispunjava kriterije strogih ekoloških zahtjeva. Ispituju neovisni instituti uz obavijest Europske unije. Ima certifikate ECODESIGN i 5. razreda koji dokazuju njegovu modernost i najvišu razinu performansi.

 

UPRAVLJAČ ST – 976

Zahvaljujući proširenom softveru, TECH kontroler obavlja brojne funkcije:

 • upravljanje paljenjem,
 • kontrola dovodnika,
 • kontrola rešetke za čišćenje plamenika,
 • upravljanje ventilatorom za puhanje,
 • upravljanje ispušnim ventilatorom (nakon spajanja dodatnog modula ST-63),
 • upravljanje crpkama: centralno grijanje (C.O.) i topla komunalna voda (C.W.U.)
 • lagano upravljanje ventilom za miješanje,
 • upravljanje dodatnim crpkama (do dvije crpke) s mogućnošću odabira vrste uređaja (C.O. pumpa, C.W.U. pumpa, cirkulacijska pumpa, podna pumpa, alarm),
 • ugrađeni upravljački modul ventila,
 • kontrola ventila vremena ,
 • tjedna kontrola,
 • suradnja sa sobnim regulatorom s tradicionalnom komunikacijom (binarnom) ili opremljenom RS komunikacijom,
 • mogućnost ručnog upravljanja gorenjem s automatskim prijelazom,
 • pregled količine goriva u spremniku,
 • ažuriranje softvera putem USB-a,
 • priključna stanica zahvaljujući kojoj kontroler može raditi i bežično i stacionarno,
 • mogućnost povezivanja ST-65 GSM modula – omogućava upravljanje nekim funkcijama kontrolera pomoću mobilnog telefona,
 • mogućnost povezivanja ST-505 modula u ožičenoj verziji ili St-5060 (Wifi RS) u bežičnoj verziji,
 • mogućnost povezivanja upravljačkog modula lambda sonde,
 • mogućnost povezivanja dva dodatna upravljačka modula ventila (I1m, I1),
 • podrška za međuspremnik

 

Jednostavna i praktična upotreba

 

Mehanički sustav čišćenja plamenika – svaki put kada se bojler zapali i isključi, pomična rešetka automatski čisti plamenik. Osigurava ispravno, sigurno i ekološko gorenje, kao i prikladno i jednostavno korištenje uređaja.

Kompaktne dimenzije – omogućuju ugradnju kotla u gotovo svaku kotlovnicu.

Modularna konstrukcija – mogućnost odvajanja spremnika peleta radi lakšeg transporta i ugradnje.

Intuitivni kontroler – jednostavan za korištenje, opremljen velikim zaslonom osjetljivim na dodir, regulator zahvaljujući opsežnom softveru jamči jednostavan rad peći.

Plamenik sa samočišćenjem – plamenik pelete nove generacije s automatskom funkcijom čišćenja utječe na jednostavan rad i visoku učinkovitost uređaja, malu potrošnju energije, a također minimizira vrijeme paljenja.

Daljinski upravljač – dodatna funkcija koja omogućava povezivanje daljinskog upravljačkog modula uređaja (putem mobilnog telefona ili interneta).

 

Ekološko izgaranje

 

Čisto gorivo – bojler je ekološki prihvatljivo rješenje zbog izgaranja biomase, obnovljivog goriva koji je komprimirani drveni granulat – peleta.

 1. klasa – kotao zadovoljava najvišu klasu 5 (PN-EN 303-5: 2012), koju mogu zadovoljiti samo najbolji i najsuvremeniji uređaji za grijanje. To je jamstvo najmanje emisije CO, prašine i organskog ugljika u atmosferu i visoke učinkovitosti.

ECODESIGN Certifikat – uređaj ispunjava restriktivne kriterije Direktive Europskog parlamenta 2009/125 / EC koji određuju zahtjeve za sezonskim emisijama i učinkovitost. Propisi će se primjenjivati od 1. siječnja 2020., a sve neprimjerene peći povući će se iz prodaje.

 

Sigurnost na najvišoj razini

Najbolji materijali – izmjenjivač topline izrađen je od visokokvalitetnog čelika debljine 5 mm, keramički katalizatori stabiliziraju proces izgaranja, a najkvalitetniji materijali koji se koriste u proizvodnji plamenika osiguravaju siguran i nesmetan rad kotla.

Ojačana konstrukcija – omogućava potpuno siguran rad u zatvorenom sustavu vode.

Ventilator ispuha – omogućuje pravilan nacrt dimnjaka i regulira rad kotla.

Inovativna rješenja i najkvalitetniji materijali koji se koriste u proizvodnji kotla čine petogodišnje jamstvo za tijelo peći i nepropusnost izmjenjivača topline, kao i 2 godine jamstva za elemente automatizacije i pouzdan rad uređaja.

 

Ekonomičnost

Učinkovitost – moderna tehnološka rješenja i visokokvalitetni materijali predstavljaju visoku učinkovitost procesa izgaranja i učinkovitost uređaja do 92%.

Maksimalna potrošnja energije – energetski štedni moduli kotla omogućuju uštedu električne energije i najučinkovitije sagorijevanje goriva.

 

 

Tehničke karakteristike:

 

Model:  BAL EKO 18
Nazivna snaga (kW):  18
Prosječna snaga vode (kW):  18,0
Raspon snage grijanja (kW):  5,4 – 18
Odvod dima (fi u mm):  180
Toplinska učinkovitost (%):  91,2
Temperatura dimnih plinova (°C):  105
Težina (kg):  443
Maksimalni radni tlak (bar)  2
Kapacitet goriva (kg)  150-160
Kapacitet vode (l)  85
Preporučena vrsta goriva:  peleti 6-8mm

 

 

Reviews (0)

0.0
0
0
0
0
0

Be the first to review “BAL EKO 18”

Vremenski rok je potrošen. Ponovno unesite CAPTCHA vrijednost.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

There are no reviews yet.

*Međimurka BS d.o.o. nastoji što točnije prikazati karakteristike i slike proizvoda koji su predstavljeni u našoj web trgovini. Informacije su postavljene u najboljoj namjeri, ali ne isključujemo mogućnost pogreške i zbog toga ne možemo jamčiti apsolutnu točnost podataka. Za sva eventualna pitanja o proizvodima, molimo Vas, kontaktirajte nas na info@medjimurka-bs.hr ili u Vama najbližoj poslovnici Međimurka BS d.o.o..

Pin It on Pinterest