Viking bijeli

Peć na pelete Viking bijeli je učinkovit i ekonomičan uređaj za grijanje izrađen suvremenom tehnologijom.

Troši samo količinu goriva koja je potrebna za zagrijavanje prostorija.

16.212,00kn s PDV-om

Dostupno uz narudžbu

Usporedi

Oznake: ,,,

Opis

Viking bijeli peć na pelete je učinkovit i ekonomičan uređaj za grijanje izrađen suvremenom tehnologijom. Ekološki prihvatljivo rješenje, zahvaljujući gorućem obnovljivom i čistom gorivu – peleta.

Njegova nedvojbena prednost je optimizacija goriva, troši samo količinu goriva koja je potrebna za zagrijavanje prostorija.

 

Moderni dizajn

Viking bijeli peć na pelete je uređaj modernog oblika i izgleda. Prednja strana peći izrađena je od kaljenih staklenih ploča. Kućište peći izrađeno je od čelika i prekriveno bojom u prahu radi dodatne zaštite. Komora za izgaranje je obložena elementima od lijevanog željeza.

Dodatni kontrolor osjetljiv na dodir skriven je ispod staklene ploče. Njegov minimalistički izgled i nježna grafika savršeno odgovaraju izgledu peći.

Viking bijeli je opremljen dekorativnim staklom, zahvaljujući kojemu stječe elegantnu i suvremenu osobnost. Naglašava izvrstan pogled na vatru. Povrh toga, minimalistička i praktična ručka savršen je kompliment vrata.

Njegova dodatna prednost je tihi način rada, što u kombinaciji s dizajnom čini Viking savršeno prisutnim u životnom prostoru.

 

 

Jednostavno korištenje

Zahvaljujući ugrađenom snabdjevaču peleta i primijenjenoj kontroli, VIKING zahtijeva minimalni rad i pozornost.
Rad se fokusira na rukovanje dodirnim panelom, koji postavlja načine rada. Ploča ima vrlo intuitivan izbornik, što olakšava upravljanje čitavom jedinicom.
Peleti se nalaze u izoliranoj odvojenoj komori koja može držati do 15 kg, što je čini jednostavnim za dopunjavanje.
Ova količina goriva dopušta da peć trajno radi i do 25 sati.

Uređaj može raditi u tri različita načina rada:

  • termostat, prema kojem postavljamo željenu temperaturu za sobu, a peć odabire pravu količinu goriva i regulira snagu;
  • programabilni, omogućujući peći da radi na planiranim dnevnim i tjednim ciklusima;
  • ručno, s 5 razina snage i kontrole grijanja.

Sustav čistog stakla jamči ograničeno taloženje čađe. Zračna zavjesa dijeli staklo od ognjišta. Zahvaljujući tome staklo se ne prljavi.

Tijekom sagorijevanja peleta proizvede se mala količina pepela koja se treba povremeno izlučiti. U tu svrhu, peć je opremljena praktičnim, uklonjivim spremnikom za jednostavno čišćenje.

Viking bijeli ima dva ventilatora kojima se neovisno upravlja, od kojih je prvi odgovoran za učinkovitije grijanje prostorije prisilnom cirkulacijom toplog zraka uz stražnju stijenku komore za izgaranje. Drugi – ekstraktivni – jamči mehanički ispušni plin, osiguravajući odgovarajući podtlak u dimnjaku.

Peć ima usis zraka koji nam omogućuje dovod svježi zrak izvana,a ne iz prostorije u kojoj radi.
Osim toga, za učinkovitije izgaranje, uređaj ima mjerač protoka koji usko regulira količinu rotacije ventilatora odvodnika koji je odgovoran za dovod zraka u peć, što ima izravan utjecaj na kvalitetu procesa sagorijevanja.

Kako bi se olakšalo pozicioniranje uređaja, naročito na neravnim površinama, ima podesive noge koje omogućuju lako podizanje.

 

Sigurnost na najvišoj razini

Viking je opremljen sustavom senzora koji osigurava njegov siguran i ispravan rad. Zvučni signal i poruka na zaslonu obavještavaju korisnika kada je potrebno nadopuni pelete, prekid dotoka zraka ili kad se peć može pregrijati.

Vrata uređaja su opremljena staklenom keramikom otporna na 800 ° C.

Njegova snažna i stabilna konstrukcija jamči korištenje najkvalitetnijih komponenti.

 

 

Tehničke karakteristike:

 

Model (kW): VIKING/B
Nazivna snaga (kW): 8
Maksimalna snaga grijanja (kW): 2,5-8
Odvod dima (fi u mm): 80
Toplinska učinkovitost (%): 86,5
Temperatura dimnih plinova (°C): 205
Težina (kg): 150
Materijal: čelik, lijevano željezo, staklo
Preporučena vrsta goriva:  peleti 6mm

 

Reviews (0)

0.0
0
0
0
0
0

Be the first to review “Viking bijeli”

Vremenski rok je potrošen. Ponovno unesite CAPTCHA vrijednost.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

There are no reviews yet.

*Međimurka BS d.o.o. nastoji što točnije prikazati karakteristike i slike proizvoda koji su predstavljeni u našoj web trgovini. Informacije su postavljene u najboljoj namjeri, ali ne isključujemo mogućnost pogreške i zbog toga ne možemo jamčiti apsolutnu točnost podataka. Za sva eventualna pitanja o proizvodima, molimo Vas, kontaktirajte nas na info@medjimurka-bs.hr ili u Vama najbližoj poslovnici Međimurka BS d.o.o..

Pin It on Pinterest