fbpx
Uređenje i njega vrta u travnju

Uređenje i njega vrta u travnju Ostavite komentar

VRTNI SAVIJETI

Uređenje i njega vrta u travnju

Međimurka BS
Sve na jednom mjestu!
Konačno je stigao pravi početak vrtlarske sezone. Travanj nam donosi duže i toplije dane, pogodne za obradu vrta i okućnice.
Vrijeme je da iznesete sav pripremljen alat, sjeme, sadnice i dobru volju.
Iako su dani duži i sunčaniji te se čini kao savršeno vrijeme za posijati i posaditi cijeli vrt, preporučamo da za svaki slučaj još malo popratite vremensku prognozu. U slučaju da se zareda više dana obilnijih kiša, mogle bi natopiti i zbiti tek obrađene i popunjene gredice. Preporučujemo da glavninu sjetve ostavite za drugi dio mjeseca travnja.
Pronađite pravi alat!
Sve na jednom mjestu! MeđimurkaBS
Kako je tlo sve toplije i pogodnije za nicanje i rast biljaka, počinjemo ga intenzivnije obrađivati i pripremati. Ako zemlja nije natopljena kišama obavljamo frezanje, okopavanje i rahljenje tla, te ako još niste, zemlju možete još obogatiti kompostom, prihraniti je ili pognojiti.

Uz našu pomoć zemlja će biti obrađena u tren oka. Provjerite ponudu kopačica i motokultivatora koji će brzo i efikasno obaviti taj posao.

“Travanj nas samim imenom podsjeća na zelenilo, a ponajviše na zelenilo trave.”
Kada je zemlja dovoljno topla, uređena i spremna za biljke, vrijeme je da presadimo biljčice koje smo prethodno uzgajali u zatvorenom klijalištu i na prozorskim daskama.

Najbolji pokazatelj da je zemlja dovoljno topla je korov koji počinje sve više nicati. Rasporedite gredice i možete početi sa sadnjom i sjetvom mnogih kultura kao cikle, celera, mrkve, kupusa, kelja, peršina, paprike, salate, špinata, kao i začinskog bilja te cvijeća.
Za sitnoliste poput rikule i rotkvice kasnije u travnju može postati pretoplo zbog čega prerano procvjetaju pa nisu pogodni za branje. Stoga, ako ih već niste prije, najbolje ih je posijati odmah na početku travnja. Isto vrijedi i za grašak kojem prevelike topline umanjuju rodnost.

Narasli korov je potrebno redovito plijeviti i polako ćete sve više vremena provoditi u vrtu. Kako bi za svaki posao imali pravi i kvalitetan alat, predlažemo da svoj pronađete među GARDENA malim vrtnim alatom.

Mali alat za veliki posao.
Sve na jednom mjestu! MeđimurkaBS
Osim sjetve i sadnje, u travnju možemo i ubrati već neke plodove kao luk i zimska salata, ukoliko ste ih posadili na jesen. Također se mogu pronaći špinat, matovilac i prošlogodišnje kupusnjače.

Priroda se vidno budi. Travanj nas samim imenom podsjeća na zelenilo, a ponajviše na zelenilo trave. Stiže vrijeme košenja trave koja na nekim mjestima počinje poprilično bujati. Izvadite kosilice i pripremite ih za novu sezonu.

Košnjom održavate izgled svog travnjaka lijepim i preglednim, a ujedno možete prikupiti i vrlo koristan prirodni materijala za malčiranje ili kao dodatak vrtnome kompostu. Prikupljenom pokošenom travom možete zastrti tlo koje obrađujete kako nebi bilo “golo” i izloženo surovim vremenskim utjecajima kao naglo isušivanje, razaranje površine snažnim udarima kiše i sl. Tlo ispod malča ostale vlažno, toplo, rahlo i zdravo, a zdravo tlo daje zdrave biljke.

Ukoliko ste odlučili da trebate novu kosilicu, provjerite našu ponudu motornih, električnih ili AKU kosilica, kao i ostalih vrtnih strojeva koji će uvelike biti od pomoći.

Travanj je odlično vrijeme za postavljanje sustava kap po kap kako bi kasnije za vrijeme vrućina osigurali dovoljno vlage svom vrtu.

Kako bi imali što više vremena za uživanje u proljetnom vrtu, cvatu voćaka i cvrkutu ptica, brigu o travnjaku možete bezbrižno ostaviti pouzdanim noževima robotskih kosilica koje će ga samostalno malčirati, njegovati i održavati lijepim. Osim što ćete imati vremena, možete u cjelosti zaboraviti na dugotrajne košnje i prikupljanje trave.

 

 

Želite li primati obavijesti poput ove?
Pribilježite se na naš Newsletter.

Povežimo se.

facebookinstagramgoogle plusyoutubeISSUU
VRTNE RUKAVICE
GARDENA vrtne rukavice 
štite ruke i olakšavaju posao
ROBOTSKE KOSILICE
Osigurajte svoje slobodno vrijeme
i uživajte u prekrasnom travnjaku
KAP PO KAP SUSTAV
Pobrinite da Vaš vrt bude svjež i bujan
čak i u najsuše razdoblje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vremenski rok je potrošen. Ponovno unesite CAPTCHA vrijednost.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pin It on Pinterest