fbpx

Tijelo i prednja strana Franek 12 umetka otporna je na visoke temperature, a sve zbog odabira visoko kvalitetnog čelika pri izradi.

Efektivno izgaranje i duže zadržavaje temperature u Franek 12 komori za izgaranje koja je obložena posebnim „Accumote oblogama“ podiže temperaturu u komori.

Franek 12 ima dva usmjerivača (deflektora) koji produžuju put kroz koji prolaze ispušni plinovi te čine sagorijevanje inih ekološki prihvatljivijim.

Franek uložak priskrbljuje zrak isključivo kroz ugrađeni usis zraka fi 125 mm, a podešavanje usisa zraka regulirano je samo sa jednim regulatorom, što isključuje grešku nepravilne upotrebe.

Prije no što se odlučite za kupnju obavezno pročitati upute za kupnju i postupak prijave/reklamacije kvara/štete.

10.924,00kn s PDV-om

Dostupno uz narudžbu

Usporedi

Oznake:

Opis

Franek 12 je kaminski uložak za kamin na kruta goriva tvrtke Kratki s karakterističnom distribucijom topline kroz sam umetak koja doprinosi većem kapacitetu grijanja jer povećava površinu za grijanje uloška a time i  područje koje raspršuje toplinu.

Kaminski umetak Franek 12 je izrađen kako bi maksimalno iskoristio energiju. Njegov trostruki sustav cirkulacije zraka kroz komoru za izgaranje gdje se primarni zrak dovodi preko rešetki a sekundarni kroz rupe u stražnjem zidu znatno povećava efikasnost uloška.

Osim toga, u sustavu uloška koristi se sustav zračne zavjese. Zrak se usmjerava kroz upravljač za “brisanje” prozora koji ga nastoji podignuti s vatre i dima, što znatno smanjuje taloženje prljavštine na staklu.

Kod izrade Franek 12 uloška velika pažnja je usmjerena na samu sigurnost. Čelični elemnti koji se koriste pri izradi rezani su laserskim putem uz suvremenu opremu a savijani su na CNN uređaju. Prednje staklo uloška Franek 12 opremljeno je staklom koje može izdržati temerature i do 800 °C.

Garancija na Franek kaminska ložišta je 5 godina.

Jamstvo pokriva:

  • dijelove od lijevanog željeza;
  • pokretne elemente mehanizma za upravljanje zaslonom dimovodne cijevi i krunom zaslona ladice za pepeo;
  • rešetku i zabrtvljenost kamina u razdoblju od 1 godine od datuma kupnje;
  • keramičke ploče (2 godine)

Jamstvo ne pokriva:

  • vermikulit ploče;
  • c keramiku otpornu na toplinu (do 800ºC)
  • sve defekte nastale kao rezultat nepoštivanja uputa za upotrebu, posebno ovih koje se odnose na korišteno gorivo i pomoćna sredstva za paljenje;
  • sve defekte nastale prilikom transporta;
  • sve defekte nastale prilikom instaliranja, ugradnje i puštanja u pogon;
  • oštećenja nastala uslijed toplotnih preopterećenja ložišta (kao rezultat uporabe koja nije u skladu s uputama za rukovanje)

 

Jamstvo se produžuje za razdoblje od dana podnošenja reklamacije do dana obavijesti kupca o obavljenoj popravci. Ovo vrijeme će biti potvrđeno u jamstvenom listu.

Sva oštećenja nastala uslijed pogrešne uporabe, skladištenja, pogrešnog održavanja, neusklađenog s uputama za uporabu, ili zbog drugih razloga koji ne proizlaze iz krivnje proizvođača uzrokuje gubitak jamstva, ukoliko su ovi razlozi bili uzrok kvalitativnih promjena ložišta.

Prije no što se odlučite za kupnju obavezno pročitati upute za kupnju i postupak prijave/reklamacije kvara/štete.

 

Tehničke karakteristike:

 

Model Franek 12
Nazivna snaga (kW): 12
Raspon snage grijanja (kW): 5.0 – 14.5
Predviđeno za prostor (m²) : 80-120
Odvod dima (fi u mm): 200
Toplinska učinkovitost (%): 82
Emisija CO (na 13% O2): ≤ 0,09%
Temperatura dimnih plinova (°C): 215
Težina (kg): 237
Max duljina cjepanica (mm): 500
Materijal lijevanog željeza klasa: 200
Preporučena vrsta goriva: drva ( max. vlažnost 20%), briketi od smeđeg ugljena

Preuzmite i pročitajte upute i instrukcije za pravilno postavljanje i korištenje Kratki ložišta:

Upute za rukovanje KRATKI kaminskim ložištima

Reviews (0)

0.0
0
0
0
0
0

Be the first to review “Franek 12”

Vremenski rok je potrošen. Ponovno unesite CAPTCHA vrijednost.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

There are no reviews yet.

*Međimurka BS d.o.o. nastoji što točnije prikazati karakteristike i slike proizvoda koji su predstavljeni u našoj web trgovini. Informacije su postavljene u najboljoj namjeri, ali ne isključujemo mogućnost pogreške i zbog toga ne možemo jamčiti apsolutnu točnost podataka. Za sva eventualna pitanja o proizvodima, molimo Vas, kontaktirajte nas na info@medjimurka-bs.hr ili u Vama najbližoj poslovnici Međimurka BS d.o.o..

Pin It on Pinterest